تهران گرانترین شهر ایران محسوب میشود و هزینههای متوسط خانوار در آن دو برابر دیگر شهرها و استانهای ایران است. همچنین مردم این شهر ۳۳ درصد مالیاتهای کشور را پرداخت میکنند.درزمانی که به یک شهر سفر میکنیم بدون چشیدن غذاها و خوشمزههای آن سفرمان کامل نخواهد شد
در ادامه این مطلب قصد داریم تا خوراکیهای خوشمزه شهر تهران را به شما معرفی کنیم البته بسیاری از این غذاها در سایر شهرهای ایران نیز تهیه میشوند.
با ویسمن همراه باشید ...

بستنی سنتی:
یکی از خوراکیهای خوشمزه در تهران بستنی سنتی یا بستنی زعفرانی است که اولین بار در تهران تهیه و فروختهشده و برای تهیه این خوراکی خوشمزه از شیر، تخممرغ، زعفران، گلاب، شکر، آرد، وانیل و ثعلب استفاده میشود. بستنی اکبر مشدی نخستین بستنیفروشی بود که در حوالی میدان راهآهن افتتاح گردید و در تهیه این بستنی تغییراتی ایجاد کرد و در تهیه آن از خامه ، گلاب ، زعفران و... استفاده کرد زیرا معتقد بود که ایرانیها ترجیح میدهند در بستنیهایشان از این مواد استفاده شود .

سر گنجشکی:
یکی از غذاهای خوشمزه و محلی تهران سر گنجشکی میباشد که برای تهیه این غذا خوشمزه از گوشت چرخکرده ، سیبزمینی و گوجهفرنگی استفاده میشود . برای تهیه آن ابتدا گوشت چرخکرده را با پیاز رنده شده مخلوط و بهصورت گلولههای کوچک درمیآورند و بعد در داخل قابلمه آب و نمک و زردچوبه را میریزند و گلولههای کوچک گوشت را به آن اضافه میکنند کمی بعد سیبزمینیهایی را که به شکل مکعبهای بزرگ درآوردهایم به بقیه موادمی افزاییم و (ا بهصورت سرخ کرد در کنار این غذا میگذاریم) این غذا بعد از ۴۵ دقیقه آماده است.

دمی بلغور جو:
یکی از غذاهای سنتی تهران که در منطقه لواسان تهیه میشود دمی بلغور جو میباشد و محلیهای منطقه برای تهیه این غذا از انواع سبزی محلی به نام تبله استفاده میکنند و موادی که این غذا را تشکیل میدهند شامل بلغور جو، لوبیاچیتی، نخود، عدس، تره، جعفری، گشنیز، اسفناج، نعنا و برنج میشود.

اشکنه اسفناج:
این غذا در تمامی مناطق ایران تهیه میشود ولی اشکنه اسفناج از غذاهای محلی تهرانیها محسوب میشود و برای تهیه آن از تخممرغ، سیبزمینی، پیاز، اسفناج، آب سماق و ادویه استفاده میکنند.

آش رشته:
یکی دیگر از غذاهای سنتی تهرانیها آش رشته میباشد که در دیگر نقاط ایران نیز این غذا طبخ میگردد . برای تهیه این آش خوشمزه به روشی که تهرانیها آن را تهیه میکنند به لوبیاچیتی، نخود، عدس، لوبیا سفید، رشته آش، پیازداغ، نعنا داغ، کشک و سبزی آش نیاز خواهید داشت.

قیمه:
از محبوبترین غذاهای سنتی تهران خوشت قیمه میباشد که در طی سالیان این غذا به یک غذای معمول برای ایرانیها تبدیلشده است و در هر نقطه از ایران آن را به روش خاص خود تهیه میکنند که این غذا با استفاده از لپه، گوشت قرمز، رب گوجهفرنگی، لیموعمانی و سیبزمینی سرخشده تهیهی میشود و نکتهای که درباره این غذا میتوان به آن اشاره کرد این است که این غذا یکی از نذریهای اصلی در ماههای محرم و صفر نیز محسوب میشود .

قورمهسبزی:
یکی از غذاهای ایرانی که از محبوبیت خاصی میان مردم برخوردار است قورمهسبزی میباشد که طرفداران زیادی در ایران دارد در تهیه این غذا از لوبیا قرمز ، پیازداغ ، سبزی قورمه ، گوشت و نمک و زردچوبه استفاده میشود.

کبابکوبیده:
کبابکوبیده یکی از غذاهای خوشمزهای است که اولین بار در تهران طبخ شد. اولین کبابیها و چلوکبابیها نیز در این شهر ایجاد شدند و ایرانیها را با این غذای بینظیر آشنا کردند.

سایر خوراکیها:
از دیگر خوراکیهای خوشمزهای که در تهران میتوان آنها را پیدا کرد انواع میوههای تابستانی مانند گیلاس، آلبالو، توت، هلو، گلابی و زردآلوست که در باغهای روستاها و شهرهای اطراف تهران بهصورت گسترده کشت میشوند. سیب دماوند نیز از میوههای بسیار مشهور و محبوب استان تهران است. شیرینیهای متنوع، دمنوش و آبمیوههای گوناگون، فست فودها، میوهها و سبزیهای خاص که در بسیاری از بازارهای ایران پیدا نمیشوند، از خوراکیهایی هستند که پایتخت ایران برای آنها مشهور شده است.
